Monday, November 28, 2011

Jagamiskultuur: motivatsioon, ärimudelid ja häkkerieetika

Lugesin läbi Raymondi Hacker-HOWTO artikli. See artikkel andis väga palju juurde. Minu arust, sellised inimesed tänapäeval on tänu väärt. Vaadates, kui palju nad teevad tavalise kasutaja jaoks, võib julgelt öelda, et nende töö peab olema väga respektabelne.
Mõned inimesed räägivad, et häkkerid on kuriteostajad jne... Kuid aga sageli nad ajavad sassi neid kräkkeritega, kellel on lõbus varastada teiste inimeste paroole.

Selline mõtteviis nagu häkkeritel peaks olema iga teisel programmeeriajal, siis saaks meie e-mailm täiuslikkumaks ja oleks rohkem vabavara ja lahendusi e-probleemidele. Kuid sageli, inimesed rohkem mõtlevad rahale. Siit tulevadki need probleemid, sest loojad tahavad nende lahenduse eest sada summasi.

Veelgi, see artikkel aitaks väga paljusi programmeerijaid. Siin toodud erinevad võimalusi alustamiseks, head pakkumised kust alustada ja mis moodi. Ise ma ka sain palju infot selllest artiklist. Tänasest proovin hakkata perli  vaatama ja avastama.

Kokkuvõteks tahaks öelda seda, et mul on hea meel häkkerite üle. Võiks olla rohkem selliseid inimesi, siis oleks vähem probleeme arvuti maailmas.

No comments:

Post a Comment