Monday, October 31, 2011

Virtuaalmaailmad


Ülesandeks oli siis tutvuda mõne vabalt valitud virtuaalmaailmaga ja kirjeldada oma kogemusi. Virtuaalseks maailmaks valisin World of Warcraft maailma (edaspidi WoW).


Tegelase loomine

Kõik algab tegelase loomisest, kus mängija saab valida ühte kahest sõdivatestpooltest, tegelase rassi ja klassi. Valides rassi mängija valib endale ka boonuseid, mis on ainult selle rassi omased. Lisaks saab oma tegelasele ka nime välja mõelda ja muuta välimust.

Maailm

Mängumaailmas võib tegelane külastada nelja kontinenti, millest üks on teises dimensioonis. Nende vahel saab liikuda laevade, õhulaevade ja lisaks ka Tume Portaali kaudu (The Dark Portal). Mandrid jagunevad lokatsioonideks, kus igaüks neist on unikaalne ja omab enda maastikut, loodust, muusikat ja ainulaadset floorat ja faunat.

See virtuaalmaailm on tihedalt asustatud. Näiteks, on siin olemas loomad ja olendid, keda võib tappa ja selle eest saada mingit kasulikku asja (riietus, relvad jne), raha või materjali. Lisaks on ka need, kes annavad sulle ülesannet (quest), mida võib täita ja saada selle eest raha ja/või midagi väärtuslikku. Ülesanded võivad olla hästi erinevad: alates lihtsamatest ja lõpetades sellistega, kus on vaja suurt ja hästi koostatud, tasakaalustatud tegelaste gruppi.


Sotsiaalne vaatepunkt

WoWi võib mängida nii üksinda, kui ka ühinedes gruppidesse. Teisel juhul võib oma sõpradega koos reisida ümber maailma, täita ülesandeid ja vallutada erinevaid maasid. Peale selle saab ka gildi (guild) liituda. Gildis olekul ja aktiivsel gildi elus osalemisel on mitu eelist: vastastikune abi – mängijad hea meelega aitavad oma gildi kaaslasi ja samas küsivad ka ise abi, kui neil seda vaja on; organisatsioon – alati saab leida endale gruppi, kellega koopasse sõjaretke minna; pank – gildis on olemas oma pank, kuhu liikmed panevad asju, mida neil endal vaja pole, aga mis võivad teistele gildi liikmetele vajaks minna. Lisaks on olemas ka gildi sisene jututuba, kus kõik liikmed saavad omavahel suhelda, mis annab võimaluse teine teist paremini tunda, uusi sõpru leida ja mängu rohkem nautida.

Reidid

Väga oluline aspect WoWis on reidid. Reid on selline üritus (tihti korraldatakse ühe gildi liikmete seas), kus korjatakse kokku mängijate gruppi (10 kuni 40 osalejat) ja lähevad mingisugusesse kõrgema raskusastmega koopasse, kus saab oma tegelast paremaks teha ja ennast näidata. Iga inimene seal peab teadma tema ülesandeid. Tihti on vaja ka mingist keerulisest strateegiast kinni hoida, nii et reidis on alati olemas inimene (Raid Leader), kes tegeleb koordineerimise ja juhtimisega ning ütleb teistele mängijatele, mida ja kuidas tuleb teha.

No comments:

Post a Comment